Під час операції “Страж стін” загинули щонайменше 8 командирів бригад ХАМАСу, – “Аль-Кудс”

 

У середу, 26 травня, палестинське видання “Аль-Кудс” повідомило, що під час антитерористичної операції “Страж стін”, яку проводила ізраїльська армія в секторі Гази протягом 10-21 травня, було вбито понад 60 бойовиків і командирів військового крила ХАМАСу – “Бригад Ізаддіна аль-Касама”.

За даними “Аль-Кудс”, загинули вісім високопосадовців-командирів і 53 бойовики, пише сайт Newsru.co.il.

Водночас пресслужба Армії оборони Ізраїлю 21 травня повідомила, що під час операції “Страж стін” були ліквідовані п’ять командирів бригад бойовиків ХАМАСу і “Ісламського джихаду” і 20 польових командирів середньої ланки.

Підтверджена ліквідація понад двох сотень терористів. Було знищені також 70 багатоствольних ракетних установок і близько 35 мінометів, завдані удари по понад 570 локаціях запуску ракет. Також була завдана значна шкода інфраструктурі з розробки і виготовлення озброєнь, зокрема ліквідовано спеціалістів (“інженерів ХАМАСу”), знищено майстерні й центри розробки, будівлі п’яти керівних структур ХАМАСу, 11 приміщень сил внутрішньої безпеки і п’ять банків, які фінансували терористів.

Традиційно, дані “Аль-Кудс” і ЦАХАЛу суперечать.

“Підконтрольне ХАМАСу міністерство охорони здоров’я Гази 21 травня повідомляло, що із 10 травня і до цього дня в секторі внаслідок бойових дій загинули 248 людей, із них 66 – неповнолітні, 39 – жінки. Також інформували про 1 948 постраждалих. Після розбирання завалів і знищених тунелів про кількість виявлених постраждалих у ХАМАСі не повідомляли”, – йдеться в матеріалі.

Усіх вбитих і поранених МОЗ Гази називає “мирні мешканці” або “цивільні”. Ймовірно, відомство не лише викривляє інформацію про загиблих, а й приховує дані про вбитих бойовиків.

У ЦАХАЛі наголошують, що приблизно 15% із 4 200 ракет, випущених терористами із Гази протягом 10-21 травня, падали на території сектора.

За оцінками ізраїльських військових, жертвами “помилкових” пусків там стали десятки мирних мешканців.

Читайте також:
У Раді пропонують визнати ХАМАС терористичною організацією

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна