ЗСУ проаналізували розгортання військ РФ біля українських кордонів та відпрацювали наступ і удар по ворогу. ФОТО, ВІДЕО

 

Під час інструкторсько-методичного заняття на Рівненському військовому полігоні батальйонна тактична група відпрацювала наступ із положення безпосереднього зіткнення з противником. У смузі наступу були нанесені точкові удари по виявленим цілям.

Завершальна фаза навчань відбулася у середу, 26 травня, передає пресцентр Генерального штабу ЗСУ.

Відомо, що БТГр була сформована у складі основних сил, штурмових груп та групи розмінування і розгородження.

“Далі була відпрацьована стрільба з танків, які висунулись під прикриттям протитанкових ракетних комплексів (ПТКР) “Джевелін”, “Корсар”, “Фагот”, “Стугна”. Артилерія нанесла вогневе ураження, а також здійснила задимлення опорних пунктів противника. Була залучена як штурмова авіація Повітряних сил (СУ-25), так і армійська авіація Сухопутних військ ЗС України”, – йдеться в повідомленні.

Фото: пресцентр Генштабу ЗСУ

Також був використаний ударний безпілотний літальний комплекс “Bayraktar” задля проведення повітряної розвідки та корегування вогню.

Використовуючи димову завісу та ефект раптовості, штурмові групи висунулись до переднього краю оборони. Групи розмінування та розгородження розширили пророблені проходи для проходу основних сил і в подальшому провели розмінування місцевості”, – додають в Генштабі.

Під час підготовки нинішніх занять був врахований досвід бойового застосування провідних армій світу, висновки з дій підрозділів РФ під час останніх навчань, а також досвід, отриманий Збройними силами України під час відбиття збройної агресії Російської Федерації.

Також під час навчань відпрацювали питання зміни обстановки, реагування на неї, планування та готовність до дій в контексті розгортання російських військ уздовж українського кордону, яке спостерігається протягом кількох останніх місяців.

“Усі ці дані були проаналізовані у Генеральному штабі ЗС України та сформовані відповідні рекомендації для командирів оперативно-тактичної ланки”, – запевнили в органі управління.

За маневрами спостерігали іноземні військові, а головнокомандувач ЗСУ Руслан Хомчак розповів, що ці навчання тривали за стандартами НАТО – вони вже в дії у нашому війську.

“Збройні сили України вже не перший рік навчаються за стандартами НАТО – це повсякденна діяльність наших військ під час навчань, де працюють тисячі стандартів країн Альянсу. Стандарти, продемонстровані сьогодні в дії, стосувалися як прийняття рішень, так і тактичних дій, ураження цілей тощо. У заняттях взяли участь військовослужбовці країн-членів НАТО, з якими ми не тільки навчаємось, але й аналізуємо результати та підбиваємо підсумки”, – акцентував Хомчак.

Довідково: 
Як відомо, 26 травня, на загальновійськовому полігоні міжвидового центру підготовки військових частин та підрозділів у Рівненській області під загальним керівництвом головнокомандувача Збройних сил України генерал-полковника Руслана Хомчака тривають інструкторсько-методичні заняття (ІМЗ) щодо порядку застосування військ (сил) в операціях, їхньої підтримки та всебічного забезпечення.
Мета заходу – показати нові форми та методи дій підрозділів різних родів військ, сил і видів, які застосовуються за єдиним замислом. Це – об’єднана підготовка, яка складається з міжвидової та міжродової складових. Участь у заняттях бере керівний склад військових частин, з’єднань та органів військового управління Збройних Сил, зокрема командири бойових бригад.
Учасники заходу та журналісти спостерігають за проведенням завершального етапу тактичних батальйонних навчань окремої механізованої бригади оперативного командування “Північ” Сухопутних військ Збройних сил України. Безпосередньому відпрацюванню практичних дій підрозділів передував етап планування, теоретичної та практичної частини роботи комплексної системи розвідки, дорозвідки, роботи засобів радіоелектронної боротьби. Було продемонстровано проведення навчань батальйонних тактичних груп (БТГр) з бойовою стрільбою у наступі, дії малих тактичних груп Сил спеціальних операцій, нанесення зосередженого ракетно-авіаційного удару тощо. Особливу увагу приділено комплексному застосуванню високоточної зброї, безпілотних літальних апаратів, засобів РЕБ, автоматизованих систем управління та іншого сучасного озброєння.

Читайте також:
ВМСУ цьогоріч отримають перший комплект турецького БПАК Bayraktar, – Неїжпапа


〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.