Російські окупанти пом’якшують умови в’їзду до анексованого Криму

 

Із середи, 26 травня, російські окупанти знімають певні обмеження на в’їзд до анексованого Криму для громадян України.

Про це повідомляє “Кримська правозахисна група” у фейсбуці.

“Російський уряд 18 травня пом’якшив обмеження на в’їзд у країну в умовах пандемії – і заодно в анексований Крим з Херсонської області. Іноземні громадяни, до яких російська влада відносить мешканців материкової України, тепер можуть поїхати у Крим не тільки до батьків, дітей, подружжів із російським громадянством, а й до братів, сестер, бабусь, дідусів і онуків, усиновлених і усиновителей”, – йдеться в повідомленні.

Як зазначається, також зняті обмеження на однократність виїзду з окупованого Криму через наземні пункти пропуску для громадян Росії, які мають посвідку на проживання в інших державах або інше громадянство, а також для тих, хто проходить навчання в зарубіжних вузах або працює за кордоном.

Так, нові правила повинні набути чинності з 26 травня.

Своєю чергою, з 1 травня російський уряд зобов’язав своїх громадян з іноземними паспортами – в тому числі й українськими – протягом п’яти днів здати два ПЛР-тести при в’їзді до окупованого Криму з проміжком не більше ніж добу, а потім зареєструвати їх на порталі держпослуг.

Читайте також:
У Криму катапультувалися двоє льотчиків з винищувача, який стояв на землі. Один – зрадник з Миколаєва

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна