Компанія Google вперше подала до суду на “Роскомнадзор”

 

Компанія Google подала позов проти “Роскомнадзору” через вимогу видалити 12 відео про січневі акції протесту на підтримання російського опозиціонера Олексія Навального.

Про це інформує російське видання “Коммерсант”.

“Роскомнадзор” на підставі вимог генпрокуратури РФ надіслав на адресу адміністрації Google повідомлення про обмеження доступу до матеріалів із закликами, в тому числі до неповнолітніх, брати участь у несанкціонованих мітингах у січні 2021 року”, – зазначили в пресслужбі відомства.

Раніше американська компанія не ініціювала судових розглядів щодо оскарження рішень “Роскомнадзору” в Російській Федерації, виступаючи в суді лише як відповідач або третя сторона.

23 й 31 січня в усій Росії відбулися мітинги на підтримку опозиціонера Олексія Навального.

“Роскомнадзор” вимагав видалити дописи про ці заходи зі соцмереж, посилаючись на те, що вони “втягують неповнолітніх до участі в мітингах”.

Відомство склало адміністративні протоколи за не видалений матеріал у Twitter, Facebook, Instagram, TikTok, “Вконтакте”, “Однокласники”, Telegram і YouTube.

Читайте також:
ПАРЄ ухвалила резолюцію з вимогою звільнити Навального. Росія відмовилася виконувати

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна