В Україні стали доступними понад 10 нових онлайн-послуг

 

Уряд продовжує роботу над цифровізацією державних послуг, і цього тижня в державі стали доступними понад десять нових онлайн-послуг.

Про це в неділю, 23 травня, повідомив  прем’єр-міністр Денис Шмигаль у фейсбуці.

“Змінити місце реєстрації, задекларувати доходи, сплатити податки й збори ФОП, подати електронну петицію — ці та багато інших послуг тепер доступні у “Дії”. Цього тижня за участі президента Володимира Зеленського відбувся Diia Summit 2.0, де команда Міністерства цифрової трансформації презентувала понад десять нових онлайн-послуг”, – зауважив прем’єр.

Pа його словами, громадянам України тепер доступний е-підпис у смартфоні, автоматична реєстрація ФОП та подання декларації. Всю необхідну інформацію про доходи чи реєстраційні дані ФОП можна знайти у додатку, а система сповіщень повідомлятиме про дедлайни та важливі зміни.

Крім цього, зауважив Шмигаль, Кабмін продовжує активну роботу над цифровізацією державних послуг, щоби “життя українців ставало максимально комфортним”. Зокрема, на опрацюванні зараз перебуває проєкт про розмитнення автомобілів за допомогою “Дії”.

Уряд спростив порядок отримання субсидій, запевнив прем’єр. Громадянам, які відповідають вимогам нарахування житлової субсидії, допомога перепризначатиметься автоматично, за деякими винятками.

Очільник Кабміну нагадав, що з травня запрацювали нові правила, які мають на меті забезпечити справедливе нарахування житлової субсидії тим людям, які її дійсно потребують.

“Ми уважно аналізували ситуацію та внесли певні корективи”, – додав Шмигаль.

За його словами, зміни передбачають не враховувати доходи від розміщення депозитів при призначенні субсидії, збільшити допустиму суму коштів на депозитному рахунку до 100 тис. грн, не враховувати житлові приміщення, які перебувають у спільній частковій або сумісній власності, а також ті, які розташовані в сільській місцевості. Такі зміни дозволять призначити субсидію на наступний період для понад 2,5 млн домогосподарств автоматично. Зміни торкнуться лише 15% від усіх домогосподарств, яким необхідно буде оновити документи.

Читайте також:
Україна увійде в режим “без паперових документів” із 24 серпня, – Зеленський

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна