У Бельгії армієць втік із полігону, взявши з собою протитанкові ракети й кулемет

 

У Національному парку в бельгійській провінції Лімбург четверту добу триває операція з встановлення місцезнаходження та затримання зниклого з полігону військовослужбовця.

Про це в п’ятницю, 21 травня, інформує видання The Brussels Times.

“Минулої ночі… виявлено схованку, де кілька останніх днів перебував втікач… Цей 46-річний військовослужбовець, який проходить службу з 1992 року, зник з полігону, де проходило тренування зі стрільби”, – йдеться в повідомленні.

Як зазначається, військовослужбовець зник 18 травня, прихопивши з собою цілий арсенал, включаючи чотири протитанкові ракети та кулемет. Він залишив прощальну записку для своєї подруги та лист із погрозами на адресу представників армії, уряду та епідеміологічних служб Бельгії.

Пошуки втікача тривали три дні за участю близько 400 офіцерів поліції Бельгії та із залученням сил безпеки Німеччини і Нідерландів, адже пошукова операція відбувалася в прикордонній смузі. Також залучені два гелікоптери і кілька броньованих машин.

На час пошукової операції низка людей узяли під посилену охорону, зокрема міністра оборони Людівін Дедондер і одного з провідних вірусологів країни Марка Ван Ранста та його родину.

Військового-втікача внесли до переліку осіб, що можуть становити терористичну загрозу. За наявною інформацією, він раніше служив в Афганістані, Боснії, Косові та Іраку.

Читайте також:
На Луганщині затримали дезертира ДПСУ, який в 2014-му втік до РФ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна