#ДімаМиВстигли: на порятунок малого Дмитра Свічинського із СМА зібрали $2,3 млн

 

На порятунок малого Дмитра Свічинського з Одеси, хворого на СМА (спинальну м’язову атрофію), вдалося зібрати за три місяці 2,3 млн доларів.

Як передає “Новинарня“, про це 21 травня повідомив активіст одеського “Автомайдану” Віталій Устименко.

“Ми з Віталієм Свічинським ні на секунду не залишаємо наш великий план, першочерговою точкою якого став порятунок його прекрасного сина… Головне зараз те, що ми завершили унікальну в людській історії кампанію, де за три місяці зібрано 2,3 млн доларів. Зібрано вільними громадянами цивілізованого світу. 0 копійок з цих коштів належить олігархам. Просто бо отак”, – написав Устименко у фейсбуці.

Колишній хештег ДімаМиВстигнемо він змінив на новий – #ДімаМиВстигли.

Напередодні Віталій Свічинський розмістив у ФБ фото сина у вишиванці й написав: “Дорогі друзі. Всіх вітаємо з Днем вишиванки. Це символ нашої національної ідентичності, а Діма став символом національної небайдужості. Безмежно дякуємо вам за підтримку та турботу”.

Як інформувала “Новинарня“, батько Віталій Свічинський – активний учасник Революції Гідності та один зі співзасновників одеської Самооборони 2014 року. Торік у родині Віталія та Марії Свічинських народився син Дмитро. В грудні немовляті поставили діагноз – спинна м’язова атрофія – важке генетичне захворювання. Цю хворобу можна спинити завдяки ін’єкції, яка коштує 2,3 млн доларів. Кошти на лікування необхідно було зібрати за шість місяців.

Для збору коштів на порятунок Дмитрика Свічинського родина та інші громадянські активісти ініціювали одразу декілька фандрайзингових кампаній, серед яких – флешмоб “Врятувати Діму”. Люди, представники громадських організацій, різних спільнот пекли печиво під гаслом SaveDmytro, безкоштовно передавали його по естафеті іншим та писали про це в соцмережі, розповідаючи про пошук грошей та інформуючи про рахунки, на які можна робити перекази. До акцій на порятунок Дмитрика долучилися тисячі людей по всій Україні і за кордоном.

В ініційований нами День мрії 11 квітня до цієї кампанії приєдналася й “Новинарня“. Ми дуже раді, що необхідну суму вдалося зібрати.

Водночас залишається проблема СМА в інших дітей України, на лікування яких немає коштів, і батьки намагаються збирати їх самотужки.

Як пише Устименко, вони вимагатимуть вирішення цього питання на рівні МОЗ.

“Ми не розкриватимемо вам всіх наших задумів зараз, проте якщо нове керівництво Міністерство охорони здоров’я України не почне фінансувати діток зі СМА – воно буде знищено на молекулярному рівні. Це ми можемо обіцяти. За свої слова ми відповідаємо завжди”, – зазначив активіст.

Читайте також:
Суд звільнив з-під арешту нападників на одеського “автомайданівця” Устименка

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна