У ЄС зробили щонайменше 200 млн щеплень від COVID-19, – AFP

 

Щонайменше 200 мільйонів доз вакцини проти коронавірусу були введені в Європейському союзі станом на вівторок 18 травня.

Про це інформує агентство AFP, яке об’єднало офіційні дані, надані службами охорони здоров’я країн-членів ЄС.

Цей показник вказує на те, що Європейський Союз рухається на шляху до досягнення своєї мети щодо повної вакцинації до кінця липня 70% дорослого населення, тобто приблизно 255 млн осіб з 448 мільйонів його мешканців.

За даними AFP, станом на 08:30 за Гринвічем в ЄС було введено не менше 200 мільйонів доз.

Мінімум 52,9 мільйона людей були повністю вакциновані двома дозами вакцин у разі вакцинації препаратами BioNTech/Pfizer, Moderna і AstraZeneca або однієї дозою у разі вакцинації Johnson&Johnson. Це 11,8% населення ЄС.

Дані свідчать, що Мальта лідирує в ЄС з повністю вакцинованими 32,5% її населення, водоночас найбільше відстає Болгарія з всього 6,1% вакцинованих.

Із великих країн ЄС в Німеччині 11,1% населення повністю вакциновані, у Франції – 13,5%, в Італії – 14,6%, а в Іспанії – 15,4%.

Читайте також:
Велика Британія запровадила “паспорти вакцинації”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна