У Харкові затримали військкома, що обіцяв за хабар допомогти новобранцю отримати “білий квиток”

 

Військовий комісар Індустріального районного територіального центру комплектування і соціальної підтримки Харкова затриманий на хабарі.

Про це інформує пресслужба Державного бюро розслідувань.

“За даними слідства, військовий комісар за допомогою свого знайомого отримав 1,1 тис. доларів США за ухилення новобранця від військової служби”, – йдеться в повідомленні.

Як встановили слідчі Краматорського теруправління ДБР, за цю суму воєнком обіцяв сприяти в отриманні “білого квитка” (документа військового обліку для громадян, звільнених від призову за станом здоров’я, – “Н”).

Правоохоронці затримали військового комісара і посередника під час отримання другої частини коштів (600 доларів) у робочому кабінеті.

Зараз готується повідомлення затриманому про підозру за ч. ст.368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою, вчинене за попередньою змовою групою осіб, поєднане з вимаганням) КК України та клопотання про обрання запобіжного заходу.

Процесуальне керівництво досудовим розслідуванням у кримінальному провадженні здійснює Спеціалізована прокуратура у військовій і оборонній сфері Об’єднаних сил.

Читайте також:
На хабарі затримали одного з керівників військової прокуратури на Запоріжжі

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна