Північна Македонія висилає російського дипломата

 

Північна Македонія оголосила персоною нон ґрата російського дипломата.

Як повідомляє сайт МДК, він залишить країну у вівторок, 18 травня.

Висилка може бути пов’язана з тим, що спецслужби Північної Македонії вважають дипломата загрозою суверенітету держави.

Зазначається, що це перший випадок, коли російський дипломат висилається з країни за наполяганням спецслужб.

У 2018 році Скоп’є вже оголошувало співробітника російської дипломатичної місії небажаною персоною, але тоді це було зроблено з солідарності з Великою Британією та США після ситуації з замахом на колишнього російського подвійного агента Сергія Скрипаля в Солсбері.

Ім’я та ранг висланого дипломата македонське видання не називає. Російські державні агенції повідомляють, що Москва розглядає заходи у відповідь. Зазвичай ідеться про дзеркальну висилку – македонський дипломат буде оголошений небажаною персоною в Російській Федерації.

Інцидент у Північній Македонії стався на тлі масової висилки російських дипломатів європейськими країнами після шпигунського скандалу в Чехії. У березні про розкриття шпигунської мережі, яка працювала на Росію, оголосила сусідня з Північною Македонією Болгарія.

Читайте також:
Орендатор складів у Врбетице міг контактувати з ГРУшниками “Петровим” і “Бошировим”, – чеські ЗМІ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна