Кулеба доручив Маркаровій звернутися до Білого дому щодо надання Україні COVID-вакцини

 

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба доручив послу України в Сполучених Штатах Америки Оксані Маркаровій звернутися до Білого дому щодо надання COVID-вакцин.

Про це Кулеба заявив на онлайн-брифінгу у вівторок, 18 травня.

Зокрема, міністр нагадав про заяву президента США Джо Байдена про намір надати іншим країнам 80 мільйонів доз вакцини до кінця червня. Він наголосив, що Україна вітає і підтримує американське лідерство у протидії глобальним викликам.

“Ми і до цього працювали зі Сполученими Штатами над темою отримання додаткових вакцин. Зараз розмова стає ще предметнішою, і вчора я доручив нашому послу у Вашингтоні звернутися до Білого дому, який координує цю програму надання вакцин іншим країнам світу для предметного обговорення взаємодії нашої на цьому треку”, – сказав міністр, якого цитує “Укрінформ”.

Кулеба переконаний, що це стане ще одним елементом зміцнення двосторонніх відносин України та США. Він також звернув увагу, що у понеділок йшла активна праця над питаннями, пов’язаними з нашими відносинами зі Сполученим Штатами.

“Всі ті питання, які були обговорені під час візиту державного секретаря в Україну, всі вони рухаються. Починаючи від підтримки України у протидії російській агресії і завершуючи підтримкою Сполученими Штатами підтримки реформ в Україні”, – підкреслив міністр.

Читайте також:
У США вакцинованим дозволили не носити маски на вулиці, окрім місць скупчення людей

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна