В Одесі пришвартувався корабель Королівського флоту Великої Британії

 

Корабель Королівських ВМС Великої Британії HMS TRENT у супроводі судна берегової охорони Туреччини прибув до одеського порту.

Про це у вівторок, 18 травня, повідомила Моніторингова група Blackseanews та Інститут Чорноморських стратегічних досліджень.

Міністерство оборони України теж повідомило про іноземне судно в порту Одеси.

“Під час візиту в Україну планується проведення спільних з українськими військовими моряками тренувань на борту британського корабля, а також проведення спільного тренування в морі типу PASSEX”, – йдеться в повідомленні пресцентру МОУ.

Напередодні, 17 травня в посольстві Великої Британії в Україні повідомили, що британський корабель вже пройшов Босфор, зайшов у акваторію Чорного моря та прямує до Одеського порту.

За даними керівника Інституту стратегічних чорноморських досліджень Андрія Клименка, цей корабель був прийнятий до складу Королівського флоту в серпні 2020 року.
Експерт зауважив, що саме патрульні кораблі та патрульні операції із захисту судноплавства між Босфором і портами Одеської, Миколаївської та Херсонської областей “потрібні нині для блокування частини ризиків”.

Читайте також:
Російські “охотники” стали на заваді навчанням кораблів берегової охорони ДПС України і США в Чорному морі. ФОТО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна