Журналіст Бутусов пішов із посади радника міністра оборони з різкою заявою

 

Журналіст Юрій Бутусов заявив, що складає повноваження радника міністра оборони Андрія Тарана на громадських засадах.

Про це він повідомив у вівторок, 18 травня.

“Прийняв рішення скласти повноваження радника на громадських засадах міністра оборони України Андрія Тарана”, – написав Бутусов на ФБ.

Головний редактор видання “Цензор.нет” також перерахував причини, з яких він більше не хоче бути радником Тарана.

З його слів, загроза повномасштабної російської агресії розкрила грубі провали і недоліки в роботі Міністерства оборони, “однак проблеми армії не аналізуються і підміняються показухою”.

“Міністр оборони не реагує навіть на ті елементарні проблеми, про які публічно заявляє комітет з оборони ВР, такі як харчування, споруда арсеналів, Держоборонзамовлення, кризове становище з боєприпасами. А тим часом злодійство в армії на паливі, закупівлі, ремонтах залишається масовим явищем. Ніхто не несе відповідальності”, – заявив журналіст.

На думку Бутусова, в державі також “відсутня централізована оборонна політика”, тому навіть ті проблеми, які МО намагається об’єктивно вирішити – такі як територіальна оборона, впровадження автоматизованих систем управління, “блокуються через відсутність координації на вищому рівні”.

“У розпал війни провалене Держоборонзамовлення 2020 року, і зараз також зривається Держоборонзамовлення 2021-го року, остаточний річний план в кінці травня не переданий виконавцям”, – скаржиться Бутусов та додає, що військово-політичне керівництво не планує якісних реформ в українському війську.

Іще однією причиною того, чому він залишає цю посаду, журналіст назвав нерозслідування “справи вагнергейту” протягом восьми місяців.

Крім того, додав Бутусов, станом на сьогодні неможливо реалізувати його бачення воєнної реформи, доктрину якої він також лаконічно окреслив у своєму дописі.

Нагадаємо, що 8 грудня Міністерство оборони України у відповідь на критику запропонувало журналістові Юрію Бутусову зайняти одну з посад у відомстві.
Через два дні в МОУ заявили, що у відомстві відсутні вакансії для Бутусова, та згодом – що міністр оборони Андрій Таран зустрінеться з Бутусовим 19 грудня.
20 грудня Бутусов повідомив, що Таран запропонував йому чотири посади, які “не передбачають доступу до ухвалення рішень”. Відтак Бутусова призначили радником міністра.

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна