Facebook може заблокувати сторінку “Студії Толока” через публікацію відео з українськими військовими

 

Сторінка київської телестудії “Студія Толока” в соцмережі Facebook опинилася під загрозою блокування через публікацію відео на пісню гурту “Тінь Сонця”, де зображені українські військові й символіка полку “Азов”.

Про це в понеділок, 17 травня, у фейсбуці повідомив голова громадської організації  “Об’єднання Толока” Сергій Яригін.

“За публікацію пісні “Їхали козаки” від гурту “Тінь Сонця” сторінці “Студія Толока” загрожує знищення. Причина: публікація матеріалів пов’язаних з небезпечними особами та організаціями. У відеоряді були використані кадри за участю військових української армії. Ми подали скаргу на рішення фейсбука. ФБ вирішив залишити рішення без змін. Сьогодні подаємо заяву на наглядову раду ФБ”, – написав він.

Скріншот із відео

” (…) нас звинувачують у розповсюдженні матеріалів, які пропагують тероризм. Найімовірніше, це результат діяльності російських ботів. Зрозуміло, їм не подобаються сторінки, які активно просувають українську культуру, український порядок денний. Але позиція фейсбуку дивує. На наше переконання, своїми діями вони покривають тероризм. Звісно, ми будемо подавати апеляцію на їх рішення”, – зазначається в повідомленні на сторінці “Студія Толока”.

“Окрім спілкування зі співробітниками фейсбуку ми будемо шукати інші шляхи поширення наших матеріалів. Насамперед ми почнемо дублювати наші матеріали на ютубі та активізуємо роботи по доведенню нашого порталу до ладу і наповненню його актуальною інформацією”, – додали керівники телестудії.

Фейсбук-сторінка “Студія Толока” має понад 197,3 тис. підписників.

Як інформувала “Новинарня“, 16 жовтня  2019 року конгресмен від штату Нью-Йорк Макс Роуз опублікував лист, який підписали 39 конгресменів – колег по Демократичній партії, в якому вони вимагали внести полк Національної гвардії України “Азов” до списку іноземних терористичних організацій.
Своє звернення конгресмени пояснили нібито “ультранаціоналістичним” характером полку та його співпрацею з неонацистами, а також звинуватили підрозділ у зв’язку з терористом, який влаштував стрілянину в мечеті новозеландського міста Крайстчерч в березні 2019 року. Тоді загинули 50 людей.
Керівництво полку “Азов” заявило, що звернення конгресменів є нічим іншим, як інформаційною атакою на Україну, її суверенітет та державну безпеку.

Читайте також:
В полку “Азов” розказали та показали, як тренують снайперів. ВІДЕО

“Захист України – не тероризм”: під МЗС пройшла акція на підтримку полку “Азов”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна