УС СЦКК заявила про розширення позицій окупантів на Донеччині та інші порушення режиму припинення вогню

 

Окупаційні війська на Донеччині продовжують дообладнувати та розширювати наявні оборонні позиції в бік лінії розмежування, хоча це є порушенням умов “перемир’я”.

Про це в суботу, 15 травня, повідомляє пресслужба командування Об’єднаних сил із посиланням на українську сторону СЦКК.

“Сьогодні, 15 травня, неподалік Донецького аеропорту проводилися земляні інженерні роботи без застосування техніки, а поблизу населеного пункту Пікузи найманці РФ використовували інженерні боєприпаси для створення нових окопів”, – зазначено в повідомленні.

Українська сторона СЦКК повідомляє про загальне збільшення кількості грубих порушень з боку збройних формувань РФ. Зокрема, відповідно до звіту СММ ОБСЄ №110/2021 від 14 травня, Місія продовжує фіксувати факти систематичного перешкоджання роботі патрулів та безпілотників СММ на тимчасово окупованих територіях, а також звертає увагу на збільшення провокацій зі сторони окупантів неподалік КПВВ на тимчасово окупованих територіях Луганської та Донецької областей.

Крім іншого, 11 травня поблизу житлового кварталу на північно-західній околиці Олександрівки, що неподалік Донецька, БПЛА СММ малого радіуса дії вперше зафіксував 174 протитанкові міни та підтвердив наявність раніше встановлених 100 протипіхотних і близько 86 протитанкових мін. Усі ці міни належать збройним формуванням Росії.

А 15 травня офіцери української сторони СЦКК провели верифікацію наслідків обстрілу російськими найманцями житлового сектору Гранітного на вулиці Ісмаїлова, 10, що був здійснений напередодні, 14 травня. На щастя, ніхто з місцевих мешканців не постраждав.

“Зазначені порушення з боку кремлівських поплічників, незадовго до чергового засідання Тристоронньої контактної групи, скеровані на зростання напруження вздовж усієї лінії розмежування і наражають на небезпеку місцеве населення. А перешкоджання роботі патрулів СММ ОБСЄ на території ОРДЛО свідчать про підготовку та здійснення провокацій, спрямованих на дискредитацію Збройних Сил України, що в подальшому унеможливлюють верифікацію сфабрикованих окупантами фейків”, – ідеться в заяві УС СЦКК.

“Вкотре ствердно наголошуємо, що підрозділи Збройних Сил України знаходяться на позиціях і неухильно дотримуються зобов’язань, щодо всеосяжного режиму припинення вогню, які були досягнуті в рамках Тристоронньої контактної групи”, – зазначили в штабі.

Читайте також:
ООС: ворог ударив важкою артилерією біля Гнутового, Водяного, Широкиного й Новгородського

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.