У містах Німеччини вандали атакували синагоги: ГУР виступило зі зверненням

 

Головне управління розвідки Міністерства оборони України засудило напади на синагоги, під час яких вандали намагалися пошкодити ці релігійні споруди та здійснили наругу над прапорами Держави Ізраїль. Атаки відбулися у кількох німецьких містах.

Про це йдеться в заяві пресцентру ГУР МО, яку відомство поширило в п’ятницю, 14 травня.

“Головне управління розвідки Міністерства оборони України рішуче засуджує такі дії та відзначає схожість подібних акцій з тими, що передували анексії та окупації українських територій у 2014 році, коли на релігійному ґрунті розгойдувалося громадянське протистояння в суспільстві”, – йдеться в повідомленні.

За даними ГУР, такі схеми використовують спеціальні служби окремих держав для “маніпулювання масовою свідомістю і розгойдування громадянських конфліктів з подальшим спрямуванням у вигідному для них руслі”.

“ГУР МО України звертає увагу світової спільноти на необхідність жорсткого засудження будь-яких методів, що спрямовані на розкол суспільства, та наголошує, що їм немає місця у сучасному демократичному суспільстві”, – резюмували у розвідвідомстві.

Нагадаємо, що 12 травня в німецьких містах Бонн і Мюнстер вчинили напад на синагоги. Перед синагогами були спалені прапори Ізраїлю. Так, у Бонні вхід до синагоги закидали камінням і підпалили прапор Ізраїлю, передає DW.
У Мюнстері біля синагоги також зібралася група молодих чоловіків, які підпалили прапор Ізраїлю, сама синагога залишилася неушкодженою. Пізніше поліція затримала 13 підозрюваних.

В обох випадках розслідування перейняв відділ земельного відомства у кримінальних справах Північного Рейну — Вестфалії, що займається політично мотивованими злочинами.
Крім того, 10 травня поліція Дюссельдорфа почала розслідування у звʼязку зі спробою вандалізму біля памʼятної дошки на місці колишньої синагоги. Невідомі спробували підпалити Меморіал, але вогонь загас до приїзду пожежників.

Читайте також:
Вандалам, які осквернили могилу цадика Нахмана, загрожує до восьми років тюрми, – НПУ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна