Уряд увів держрегулювання цін на бензин і дизпальне

 

Кабінет Міністрів України ввів державне регулювання роздрібних цін на бензин і дизельне пальне.

Про це повідомляє пресслужба Мінекономіки в п’ятницю, 14 травня.

Уряд вніс зміни до постанови №1236 щодо встановлення карантину і запровадження протиепідемічних заходів від 9 грудня 2020 року.

Відтак, на період дії карантину встановлено граничні рівні торговельної надбавки до середньої ціни дизельного палива – не більше 7 грн/л та бензину – не більше 5 грн/л.

При цьому середня вартість дизпалива і бензину, що включає митні платежі, повинна розраховуватись на підставі даних Platts CIF NWE за попередній календарний місяць чи декаду.

Розрахунки здійснюватиме НАК “Нафтогаз України” і надаватиме їх Міністерству розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства не пізніше 3 числа кожного місяця, а міністерство публікуватиме середні ціни одного літра дизельного палива і бензину до 5 числа кожного місяця.

Згідно з розрахунками, середня ціна дизпалива на травень з урахуванням граничної націнки має становити 27,89 грн/л, бензинів – 30,22 грн/л.

Читайте також:
В Україні може подорожчати підключення до інтернету

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна