Річні збитки підприємств Міноборони сягнули майже ₴22 мільйони, – StateWatch

 

Державні підприємства Міністерства оборони України відзвітували про чисті збитки на загальну суму 21,7 мільйона гривень.

Про це йдеться у повідомленні проєкту “Марлін” громадської організації StateWatch.

За останні чотири роки держкомпанії відомства також звітували лише про збитки. Так, у 2017 році загальний чистий збиток усіх підприємств склав 22,4 млн грн. Фінансові показники 2018 року завершилися зі збитками на суму 8,2 млн грн, а пік збитковості припав на 2019 рік, де сума збитку сягнула 38,7 млн грн.

Експерти зазначили, що найбільшими збитковими держкомпаніями Міноборони у 2020 році стали готель “Козацький” – він отримав 12,2 млн грн чистого збитку; Київське управління механізації і будівництва – 4 млн грн; Концерн “Військторгсервіс” – 3,9 млн грн; Центральний ремонтний завод засобів зв’язку – 1,97 млн грн; Білоцерківський військовий торг – 1,6 млн грн; Cколівський військовий лісгосп – 1,4 млн грн.

За даними Міноборони, серед основних причин, які вплинули на негативний фінансовий результат, стали обмежувальні заходи в країні, пов’язані з пандемією COVID-19 – діяльність відповідних державних підприємств була фактично призупинена.

Водночас у відомстві не змогли надати копії документів, які містять інформацію про заходи, які вжиті для забезпечення прибутковості “враховуючи об’єктивний характер причин збитковості”.

Читайте також:
Міноборони і Мінстратегпром не виконали указ Зеленського щодо оборонних закупівель, – StateWatch

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна