Обмін полоненими: Україна хоче повернути майже сотню людей, більшість – військові

 

Україна хоче повернути “під 100 осіб” в межах обміну утримуваними особами з контрольованими Росією силами на Донбасі.

Про це у четвер, 13 травня, заявив радник з інформаційної політики української делегації в Тристоронній контактній групі Олексій Арестович в ефірі телеканалу “Україна 24”.

“Це перший обмін, який ми плануємо… під 100 осіб. І це насамперед військовослужбовці, які потрапили в полон під час виконання бойових завдань”, – сказав Арестович.

За його словами, “чекати на обмін поки я не бачу перспектив, тому що поки Російська Федерація проводить ту ж політику, як і завжди”.

“Вона прив’язує обмін полоненими до політичних поступок. Але ми працюємо над цим”, – пояснив Арестович.

Як інформувала “Новинарня“, за даними уповноваженої Верховної Ради з прав людини Людмили Денісової, бойовики на тимчасово окупованих територіях Луганської і Донецької областей незаконно утримують 280 українців, ще 258 людей вважаються зниклими безвісти.

Нагадаємо, останній обмін полоненими та утримуваними особами Києва з бойовиками “ДНР/ЛНР” за участі Росії відбувся ще 29 грудня 2019 року.

Читайте також:
Бойовики ОРДЛО передали списки на обмін полоненими – з піврічним запізненням

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна