“Міністру культури ДНР” заочно повідомили про підозру, – ОГП

 

В офісі генерального прокурора заявили про заочне повідомлення про підозру так званому “міністру культури ДНР” за статтею про посягання на територіальну цілісність і недоторканність України.

Відомо, що з червня 2015 року і по теперішній час мешканець Донецька обіймав посади «першого заступника міністра» та «міністра культури ДНР».

“До його обов’язків входить забезпечення проведення заходів, спрямованих на інтеграцію тимчасово окупованих регіонів Донецької області з РФ та фактичну заборону української культури, мистецтва і кінематографії. За його керівництва псевдоміністерством під виглядом боротьби з екстремізмом з бібліотечного фонду вилучаються твори українських авторів, публікації проукраїнські налаштованих громадян, а культурна спадщина Донеччини позиціонується як частина історії РФ”, – йдеться в повідомленні пресцентру відомства, яке цитує “Радіо Свобода”.

У ОГП вказують, що через підконтрольні так званому міністерству установи» псевдопосадовець сприяє формуванню у місцевих мешканців думки про легітимність окупаційної влади та проводить політику злочинної героїзації представників не передбачених законом України збройних формувань».

Досудове розслідування триває, додали в ОГП.

Читайте також:
У Києві СБУ оголосила підозру “заступнику міністра інформації ДНР”, що катував полонених українських військових

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна