Медведчук прийшов до Печерського суду для обрання запобіжного заходу

 

Народний депутат від “Опозиційної платформи – За життя” Віктор Медведчук близько прийшов до Печерського районного суду Києва, де йому мають обрати запобіжний захід.

Про це повідомляє “Укрінформ”.

Перед засіданням суду Медведчук заявив журналістам, що у нього задекларована достатня сума власних коштів, які би він міг внести як заставу в разі необхідності, але не зможе скористатися цим, адже напередодні рахунки його сім’ї були заблоковані.

Серед тих, хто прийшов підтримати Медведчука, – народні депутати від фракції “Опозиційна платформа – За життя” Ілля Кива, Вадим Рабінович та інші.

Кива, зокрема, заявив, що “усі депутати від “ОПЗЖ” готові взяти Медведчука на поруки”.

Під приміщенням суду перебувають кілька десятків правоохоронців, чимало журналістів.

Охорона (тітушки) Медведчука організувала для нього спеціальний коридор, щоби він міг безперешкодно зайти до приміщення суду. При цьому тітушки не дають потрапити в суд журналістам.

Як інформувала “Новинарня“, 11 травня правоохоронці повідомили про підрозру у вчиненні державної зради та замаху на розграбування національних ресурсів на тимчасово окупованій території Криму (ч.1 ст.111, ч.3 ст.15 і ч.1 ст.438 Кримінального кодексу України) народним двом депутатам від “ОПЗЖ” – Вікторові Медведчуку і Тарасові Козаку.

Підозра стосується трьох епізодів.
Перший: фігуранти у 2015 році вступили у попередню змову з високопосадовцем уряду Росії – для видобутку корисних копалин на шельфі Чорного моря. Підприємство “Нові проєкти” з орбіти нардепа від “ОПЗЖ” Віктора Медведчука після окупації Криму передало окупаційній владі дозвіл на користування родовищем Глибока.
Другий: Медведчук у серпні 2020 року передав інформацію Тарасові Козаку, який був у РФ, про розташування прихованого підрозділу ЗСУ та його особовий склад.
Третій: підготовка обома фігурантами проєкту під назвою “Промінь”.  Йдеться про створення організації, котра буде тісно опікуватися українцями, що їдуть працювати та навчатись в Росію. Але справжня мета – створення інфраструктури впливу на користь РФ. А вже через механізми цього “Променя” планувалося збирати персональні дані українців, вербувати їх, впливати на внутрішню політику держави, поширювати пропаганду.

Читайте також:
Після нападу на Медведчука Зеленському годі чекати “миру” від Путіна, – Висоцький

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна