Курсанти академії Сухопутних військ вивчатимуть курс ETHAR, який обов’язковий в НАТО

 

Курсанти Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного вивчатимуть курс ETHAR (Explosive Threat And Hazard Awarenessand Recognition – “Інформування та розпізнавання небезпек і загроз вибухонебезпечних предметів”), який є обов’язковим для військовослужбовців НАТО.

Про це йшлося в четвер, 13 травня, під час зустрічі викладачів цього військового вишу та інструкторів міжнародної тренувальної операції UNIFIER.

Говорили, серед іншого, про розширення навчального курсу “Мінна безпека та протидія саморобним вибуховим пристроям”, залучення інструкторів операції UNIFIER до участі в командно-штабних навчаннях “Інженер-2021”.

Йшлося і про залучення канадських військових до проведення занять з навчальної дисципліни “Інженерне забезпечення бою за стандартами НАТО”.

“Це нова дисципліна, яку тільки ввели з січня місяця для вивчення досвіду участі військовослужбовців країн-членів НАТО в операціях та бойових діях під час виконання завдань інженерної підтримки, а також виконання вимог Дорожньої карти щодо вивчення іноземної мови”, ‒ зазначив начальник кафедри тактики підрозділів бойового (оперативного) забезпечення підполковник Дмитро Окіпняк, якого цитує видання “Армія.Інформ”.

“Що стосується розширення навчального курсу “Мінна безпека та протидія саморобним вибуховим пристроям”, то ми це бачимо шляхом включення в нього курсу ETHAR (Explosive Threat And Hazard Awarenessand Recognition або Інформування та розпізнавання небезпек і загроз вибухонебезпечних предметів), який є обов’язковим для військовослужбовців НАТО”, – додав офіцер.

Читайте також:
У Харкові військових навчатимуть логістичного забезпечення за стандартами НАТО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна