Блінкен – Лаврову: США будуть твердими у відповідь на шкідливі дії РФ

 

Державний секретар США Ентоні Блінкен під час розмови з міністром закордонних справ Росії Сергієм Лавровим повторив попередні заяви президента США Джо Байдена про рішучий намір Вашингтона діяти твердо у відповідь на дії Росії, які шкодять Штатам чи їх союзникам.

Про це в середу, 12 травня, повідомила пресслужба Державного департаменту США.

У розмові з Лавровим Блінкен обговорив майбутній міністерський форум Арктичної ради, на якій урядовці зустрінуться наступного тижня.

“Держсекретар Блінкен підтвердив рішучість президента Байдена захищати громадян США та твердо захищати інтереси США у відповідь на дії Росії, які завдають шкоди нам або нашим союзникам”, – йдеться у повідомленні Держдепу.

Блінкен закликав Російську Федерацію звільнити Пола Вілана, засудженого у Росії за звинуваченням у шпигунства, та Тревора Ріда, засудженого у Росії до дев’яти років колонії загального режиму після опору поліцейським при затриманні.

Нагадаємо, під час візиту до Києва минулого тижня Блінкен наголосив, що США розглянуть запит України щодо надання озброєння та обіцяють докласти зусиль, щоби  РФ не пішла на новий акт агресії.

Також він заявив, що Росія продовжує становити військову загрозу на українському кордоні, попри відведення частини особового складу і техніки.

Читайте також:
США треба визнати Україну основним союзником поза НАТО, – Годжес

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна