Зеленський нагородив прикордонника, пораненого під час нападу на генконсульство України в Санкт-Петербурзі

 

Президент України Володимир Зеленський відзначив офіцера-прикордонника, який отримав ножові поранення під час виконання обов’язків в генконсульстві України у російському Санкт-Петербурзі.

Про це у середу, 12 травня, інформує пресслужба ДПСУ.

Капітан Дмитро Пронько нагороджений медаллю “За бездоганну службу” ІІІ ступеня, відповідно до Указу Президента України 182/2021 про відзначення державними нагородами України.

У російському Санкт-Петербурзі 19 лютого на військового Держприкордонслужби, який виконує завдання з охорони закордонних дипломатичних установ України, напав чоловік із ножем. Він завдав прикордоннику декілька поранень.

Росіянин без пояснення та видимих на те причин накинувся на військовослужбовця одразу, щойно йому відчинили двері. Лише завдяки реакції прикордонника, завдані йому поранення виявилися несмертельними.

Співробітники генконсульства України негайно викликали на місце швидку допомогу. До її приїзду інший військовослужбовець ДПСУ надав пораненому колезі первинну медичну допомогу.

Наразі капітан Пронько почувається добре та продовжує виконувати службові обов’язки.

Читайте також:
Депутати Львівщини звернулись до президента і МЗС із вимогою закрити генконсульство РФ у Львові

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна