“Суд” в Криму вирішив депортувати дружину розстріляного в Криму громадянина Узбекистану, – активісти

 

Підконтрольний Кремлю Совєтський районний суд 11 травня виніс рішення про видворення дружини застреленого російськими силовиками громадянина Узбекистану Набі (Аюба) Рахімова – Сохіби Бурханової.

Про це повідомили в громадському об’єднанні “Кримська солідарність”.

“Суд виніс остаточне рішення “призначений адміністративний штраф у розмірі 2000 рублів і адміністративне видворення Сохіби Бурханової за межі Російської Федерації з переведенням у центр тимчасового утримання іноземних громадян МВС Росії”. Співробітники спецназу зайшли до залу”, – повідомляють активісти.

Що стосується неповнолітніх дітей Бурханової, суд постановив, що будь-хто може звернутися в органи опіки для того, щоб взяти опіку над ними, або діти в супроводі дорослого можуть виїхати до Республіки Узбекистан.
За інформацією активістів, суддя цікавився, на коли призначено похорон чоловіка Сохіби, Набі (Аюба) Рахімова. Також суд запросив докази наявності шлюбу між Сохібою і вбитим Рахімовим.

“У паспорті Сохіби є свідоцтво про шлюб, але суд не може прочитати, оскільки паспорт узбецькою мовою”, – повідомили в “Кримській солідарності”.

За інформацією активістів, із залу суду Сохібу відвезли до спецзакладу, де утримують осіб, яких готують до депортації.

Читайте також:
Під час обшуку в Криму російські силовики розстріляли мусульманина, – правозахисниця

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна