Порошенко готує позов до Гордона через слова про “змову з Путіним”, – адвокат

 

Адвокати експрезидента України Петра Порошенка повідомили, що подадуть позов проти журналіста Дмитра Гордона через його заяву.

Про це в середу, 12 травня, повідомляє пресслужба партії “Євросолідарність”.

За словами адвоката Іллі Новікова, в п’ятницю, 7 травня в ефірі ток-шоу “Свобода слова” Гордон “випустив на свободу деякі слова, які повинні мати наслідки”.

“Конкретно він заявив і зробив це у формі твердження, що п’ятий президент України Порошенко “вступив у злочинну змову з Путіним і наказав в рамках цієї злочинної угоди українській армії полишити Маріуполь”, — сказав адвокат.

Новіков додав, що мова йде про “зловживання свободою слова”.

“У Дмитра Гордона є давня історія його коментарів щодо політики п’ятого Президента. Ніхто не оскаржує його право не любити Порошенка і говорити про це. Однак йдеться про зловживання свободою слова”, — сказав він.

Правозахисник заявив, що найближчим часом, як тільки будуть виконані всі необхідні формальності, буде представлений перший такого роду позов від імені Порошенка до Гордона “з вимогою визнати недостовірним розповсюдження цього твердження”.

“У Дмитра Гордона буде можливість висловитися з цього приводу. Якщо він вважає, що це все ж таки думка, а не твердження, він може про це сказати — що він не знає про це достовірно, а він так думає”, — сказав Новіков.

В пресслужбі політсили нагадали, що в ефірі “Свободи слова” від п’ятниці, 7 травня Гордон сказав таке:
“Порошенко з Путіним домовилися, я вважаю, про те, щоб Маріуполь здати. Армії був даний наказ вийти з Маріуполя”.

Читайте також:
ОГП проаналізував скандальні інтерв’ю Гордона: яку інформацію використають в Гаазі

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна