Кремль відповів на запитання щодо ймовірного політичного притулку Медведчука

 

Ситуація навколо народного депутата від фракції “Опозиційна платформа – За життя” і кума президента РФ Віктора Медведчука є внутрішньою справою України.

Про це заявив російським ЗМІ у середу, 12 травня, речник президента Росії Дмитро Пєсков.

“Ми не маємо наміру втручатися в ці процеси, в цю внутрішню справу України. Але ми спостерігаємо за цим дуже уважно і хотіли б переконатися, що за цим не стоїть переслідування з політичних мотивів, якась кампанійщина з метою позбутися політичного конкурента”, – сказав Пєсков, якого цитує “РБК”.

Він додав: “Наскільки ми знаємо з повідомлень ЗМІ, Медведчук перебуває в Україні і по жоден політичний притулок ні до кого не звертався”.

На запитання про можливу допомогу Медведчуку з боку Росії, Пєсков сказав: “Він не звертався, наскільки я знаю, по допомогу, і навряд чи ми можемо надати йому якусь допомогу на тлі переслідування, яке нині має місце”.

Як інформувала “Новинарня“, 11 травня українські правоохоронці повідомили про підрозру у вчиненні державної зради та замаху на розграбування національних ресурсів на тимчасово окупованій території Криму (ч.1 ст.111, ч.3 ст.15 і ч.1 ст.438 Кримінального кодексу України) народним депутатам від ОПЗЖ Віктору Медведчуку і Тарасу Козаку.
Підозра стосується трьох епізодів.
Перший: фігуранти у 2015 році вступили у попередню змову з високопосадовцем уряду Росії – для видобутку корисних копалин на шельфі Чорного моря. Підприємство “Нові проєкти” з орбіти народного депутата від ОПЗЖ Віктора Медведчука після окупації Криму передало окупаційній владі дозвіл на користування родовищем Глибока.
Другий: Медведчук в серпні 2020 року передав інформацію Тарасу Козаку, який був у РФ, про місцезнаходження прихованого підрозділу ЗСУ та його особовий склад.
Третій: підготовка обома фігурантами проєкту під назвою “Промінь”.  Йдеться про створення організації, котра буде тісно опікуватися українцями, що їдуть працювати та навчатись в Росію. Але справжня мета – створення інфраструктури впливу на користь РФ. А вже через механізми цього “Променя” планувалося збирати персональні дані українців, вербувати їх, впливати на внутрішню політику держави, поширювати пропаганду.

Читайте також:
СБУ опублікувала розмови Медведчука із заступником голови уряду РФ. ВІДЕО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна