Нардепам від ОПЗЖ Медведчуку і Козаку оголосили підозру в держзраді

 

Народним депутатам від ОПЗЖ Віктору Медведчуку і Тарасу Козаку підписано підозру в держзраді і замаху на розкрадання нацресурсів в Криму.

Про це у вівторок, 11 травня, повідомила генпрокурорка Ірина Венедіктова.

“За результатами вивчення зібраних матеріалів справи, я дійшла висновку про необхідність взяти на себе відповідальність повідомити цим “парламентарям” про підозру. Вважаю, що слідство і прокурори на сьогодні отримали достатньо підстав для зміни їх статусу із свідків на підозрюваних”, — написала генпрокурорка в ФБ.

“За результатами обшуків, місцезнаходження нардепа (Медведчука – Н.) не встановлено, а тому СБУ вживаються відповідні заходи до його встановлення та вручення йому клопотання про тримання під вартою”, – додала генпрокурорка.

Підкреслимо, що у своєму дописі Венедіктова не називає прізвища нардепів. Про те, що йдеться про Медведчука та Козака, пише “Новое время”.
Також відомо, що у вівторок, 11 травня, в будинку Віктора Медведчука тривали обшуки. Цю інформацію підтвердив пресцентр СБУ в коментарі Інтерфакс-Україна. За інформацією нардепа від Євросолідарності Олексія Гончаренка, обшуки пов’язані зі справою про видобуток газу в Криму.

За даними ZN.UA, охорона Віктора Медведчука не пускає в будинок контррозвідників СБУ та не дає слідчим вручити підозру.

Венедіктова та голова СБУ Іван Баканов анонсували брифінг о 18:00 у вівторок, 11 травня щодо оголошення підозри двом нардепам.

Як інформувала “Новинарня“, 11 березня 2020 року стало відомо, що делегація українських народних депутатів від “Опозиційної платформи – За життя” зустрілася з депутатами Державної думи Росії в Москві.

Метою їх зустрічі стала “презентація “парламентського виміру “нормандського формату”.

Депутати Верховної Ради від фракції ОПЗЖ Віктор Медведчук, Вадим Рабінович, Тарас Козак, Олександр Колтунович, Ренат Кузьмін і Тетяна Плачкова зустрілись із головою держдуми В’ячеславом Володіним, його заступником Олексій Гордєєвим та іншими російськими депутатами.

Читайте також:
“Нацкорпус” звернувся до СБУ і Мін’юсту з приводу держзради “ОПЗЖ”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна