Медведчук зливав у РФ інформацію про “прихований підрозділ ЗСУ”, – Баканов

 

Народний депутат від ОПЗЖ Віктор Медведчук в серпні 2020 року передав інформацію про місцезнаходження прихованого підрозділу ЗСУ та його особовий склад.

Про це заявив голова СБУ Іван Баканов на брифінгу у вівторок, 11 травня.

За словами Баканова, Медведчук повідомив Тарасу Козаку, який в той час перебував у Росії, інформацію про місцезнаходження, особовий склад і бойову підготовку прихованого підрозділу ЗСУ.

Цей епізод стався у серпні 2020 року.

Медведчук направив Козаку, який перебував тоді на території РФ, і, швидше за все, перебуває там і наразі, секретні дані про розташування прихованого військового підрозділу Збройних Сил, його особовий склад, бойову підготовку. Такий собі подарунок для спецслужб РФ, на думку слідства, саме їй призначалася це інформація. Що це таке, як не шкода обороноздатності нашої держави?”, – сказав Баканов.

Наступний, третій, епізод в цьому провадженні стосується безпеки держави в інформаційній сфері і захисті України в гібридній війні проти РФ. Йдеться про підготовку обома фігурантами проєкту під назвою “Промінь”.

“На перший погляд, мова йде про створення організації, котра буде тісно опікуватися українцями, що їдуть працювати та навчатись в Росію. Але справжня мета – створення інфраструктури впливу на користь РФ. А вже через механізми цього «Променя» – збирати персональні дані українців, вербувати їх, впливати на внутрішню політику нашої держави, поширювати пропаганду. Тобто, це – антиукраїнський проект”, – зазначив Іван Баканов.

Читайте також:
Медведчук передав кримським окупантам родовище з ресурсами на 38 млрд грн, – Венедіктова

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна