Теракт біля жіночої школи на околиці Кабула: число жертв сягає майже 70

 

До 68 осіб зросла кількість загиблих унаслідок вибуху біля жіночої школи в Кабулі, щонайменше 165 людей поранено.

Такі оновлені дані щодо постраждалих унаслідок теракту повідомляє Reuters із посиланням на місцевих чиновників, однак ідентифікація тіл і решток триває.

Терористичний напад на околиці Кабула стався 8 травня. Спочатку перед жіночою школою Саєд Аль-Шухада вибухнув автомобіль, а коли учениці в паніці вибігли, вибухнули ще дві бомби. За словами очевидців, практично всі жертви, крім семи чи восьми, були школярками.

“Перший вибух був потужним і стався настільки близько, що тіла дітей не вдалося знайти”, – розповів афганський чиновник із проханням про анонімність.

Теракт стався в районі Дашт-е-Барчі, де проживає велика громада шиїтів з етнічної меншини хазарейців, на яку раніше були націлені бойовики-суніти “Ісламської держави”.

Подібний напад тут стався в серпні 2016 року, коли від вибуху біля навчального закладу загинули 34 учні та 56 постраждали.

Президент Афганістану Ашраф Гані звинуватив у нападі бойовиків “Талібану”, однак представник руху спростував причетність талібів до теракту, заявивши, що угруповання засуджує будь-які напади на мирних жителів Афганістану.

Кабул 1 травня було переведено в “режим підвищеної готовності” у зв’язку з очікуванням реакції з боку талібів на відкладення виходу з Афганістану американських військ.

Читайте також:
НАТО почало виведення військ з Афганістану

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна