Повернення традиції: бійці ССО в Холодному Яру “освятили зброю на ворога”. ФОТО

 

Військовослужбовці Сил спецоперацій влаштували ритуал “посвячення зброї” в Холодному Яру на Черкащині.

Як передає “Новинарня“, про це повідомив колишній заступник командувача ССО і секретаря РНБО Сергій Кривонос.

“…У ці травневі дні 2021 року в Холодному Яру пройшла чудова церемонія: військовослужбовці Сил спеціальних операцій ЗСУ освятили зброю проти ворога, наслідуючи старовинні традиції козаків і гайдамаків різних часів”, – написав генерал-майор Кривонос у фейсбуці, додавши фото.

На них видно, що в церемоніалі у вечірньому лісі було використано смолоскипи, також грав оркестр.

За даними “Новинарні“, церемонія з присягою в Чигиринському районі відбулася в суботу, 8 травня. У ній взяли участь бійці 3-го окремого полку спеціального призначення імені князя Святослава Хороброго ССО ЗСУ, які залучаються до сил швидкого реагування НАТО.

Військові брали меч і промовляли слова присяги.

У церемонії брав участь гурт “Широкий Лан”. Лідер гурту Святослав Бойко – автор бойового славня 3-го полку з назвою “Я – хоробрий”.

Фото: ФБ Сергій Кривонос

“Холодний Яр – місце знакове для історії Украіни. Саме тут була пуповина опору будь-яким окупантам нашої землі!.. Ми самі пишемо власну історію. Відвойовуємо те, що москалі намагалися затерти в нашій національній пам’яті. Мільйони тих, хто загинув за нашу Свободу і Незалежність, дивляться на нас з небес: як ми захищаємо нашу Украіну, як ми продовжуємо славні традиції воїнів-українців. Не соромно перед пращурами нашими. Боролися, боремося і будемо боротися!..” – написав Кривонос у соцмережі.

Читайте також:
#Місце_сили: в Холодному Яру презентували новий бренд Черкащини. ФОТО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.