Міноборони Чехії передало 144 пам’ятні медалі українським ветеранам Другої світової війни

 

Аташе з питань оборони Чеської Республіки, полковник Мілан Гозак передав Україні 144 пам’ятні медалі МО ЧС для вручення ветеранам Другої світової війни.

Про це повідомляє пресслужба Мінветеранів.

Нагороди були передані під час зустрічі заступникові міністра у справах ветеранів з питань європейської інтеграції Олексію Ілляшенку.

Відповідний наказ про “Присвоєння почесної пам’ятної медалі до 75-ї річниці закінчення Другої світової війни” був виданий міністром оборони Чеської Республіки у травні 2020 року.

Мілан Гозак зазначив, що чехи завжди пам’ятатимуть подвиг українців, які боролися з нацизмом.

Він також додав, що Чеська Республіка рішуче підтримує територіальну цілісність України та своїх українських партнерів у ці складні часи.

Заступник міністра Ілляшенко подякував аташе Гозаку за постійну підтримку з боку Чехії у реабілітації та соціальній адаптації українських захисників і за створення пам’ятних відзнак.

За словами урядовця, український народ зробив величезний внесок у перемогу над нацизмом, заплативши за це чи не найвищу ціну.

Фото: пресслужба Мінветеранів

“Ми пам’ятаємо про мільйони українців, які брали участь у визволенні інших держав від нацистів. Те, що нині робить Росія, по суті є продовженням культу війни, який плекався в Радянському Союзі та використовує пам’ять про Другу світову війну для подальшої мілітаризації, мобілізації суспільства, для підготовки до агресії”, − підкреслив Олексій Ілляшенко.

За словами заступника міністра, пам’ятні медалі передадуть до територіальних відділів Мінветеранів, а до Дня перемоги над нацизмом у Другій світовій війні їх буде вручено ветеранам у регіонах.

Читайте також:
В Україні запустили онлайн-систему “е-Ветеран”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна