Командувач ВМС ЗСУ Неїжпапа обговорив із керівництвом британської місії ORBITAL поглиблення співпраці

 

В Одесі командувач Військово-Морських сил Збройних сил України Олексій Неїжпапа  обговорив із керівництвом британської тренувальної місії ORBITAL поглиблення співпраці, а також визначення потреб і напрямів підготовки особового складу та підрозділів національного військового флоту в 2021-му і 2022 роках із залученням іноземних інструкторів.

Про це інформує пресслужба ВМС ЗСУ в фейсбуці.

Штаб тренувальної місії ВМ Великої Британії ORBITAL узяв на себе функції координації та забезпечення пропонованих заходів для ВМС ЗС України від держав-партнерів. Загалом до проведення курсів підготовки особового складу та підрозділів ВМС ЗС України залучаються такі держави-партнери України, як Велика Британія, США, Канада, Швеція та Данія.

“Пріоритетними напрямами підготовки за програмою ORBITAL є підготовка корабельно-катерного складу, підрозділів морської піхоти й оперативна підготовка штабних офіцерів. Лише за минулий рік було реалізовано шість заходів підготовки для екіпажів плавскладу. У цьому році вже проведено п’ять заходів підготовки в рамках програми ORBITAL”, – зазначив Неїжпапа.

Найближчим часом у порту Одеси планується захід британського патрульного корабля в межах операції ORBITAL. Спільно з британськими партнерами проведуть двотижневу підготовку українських військових моряків із плавскладу з безпосереднім виходом у море.

У ВМС ЗСУ наголосили, що важливим перспективним напрямом реалізації спільних заходів підготовки в межах операції ORBITAL є підготовка і навчання екіпажів для майбутніх кораблів, які планують Україна і Велика Британія.

Командувач ВМС України також розповів британським партнерам про особливості процесу переходу підрозділів національного військового флоту на стандарти і процедури НАТО.

“Проведено важливу роботу з розмежування повноважень органів військового управління. Відповідно до стандартів НАТО функції підготовки, а це генерування сил, а також функцію застосування сил, виконують різні органи управління. У ВМС ЗС України ці функції розділено. Морське командування виконує функцію застосування, а флотилія, яку сформовано минулого року, наразі займається підготовкою корабельно-катерного складу, здійснює злагодження підрозділів, має всебічно їх забезпечувати й утримувати в постійній бойовій готовності до застосування”, – зазначив Неїжпапа.

Керівник національних ВМС наголосив, що в сьогоднішніх умовах підтримка британських партнерів вкрай важлива. Також він зустрівся з новим керівником операції ORBITAL полковником Джеймсом Турстеном.

Новопризначений керівник британської місії підсумував, що Велика Британія надавала, надає і надаватиме всебічну підтримку Україні.

Читайте також:
Місія ORBITAL пропонує українським морякам тренуватися на кораблях ВМС Британії

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна