80 одшбр висловила підтримку підозрюваному в убивстві ексвійськовому Андрію Пекельному

 

Командування 80-ї окремої десантно-штурмової бригади висловило підтримку колишньому військовослужбовцю “вісімдесятки” Андрію Пекельному, якого підозрюють в умисному вбивстві.

Про це в п’ятницю, 7 травня, повідомила пресслужба 80-ї одшбр у фейсбуці.

Йдеться про трагедію, яка трапилася 2 травня в селі Глищава на Тернопільщині, коли Андрій Пекельний обороняв свій дім від нападників. Тоді від ножового поранення загинув 23-річний учасник конфлікту Володимир Воробець.

Колектив бригади висловив підтримку ексвійськовому, наголосивши, що кожен має право на самооборону та захист свого житла. Тому військові сподіваються на чесне і справедливе розслідування справи.

“У 2018-2019 роках Андрій Пекельний у складі 80-ї окремої десантно-штурмової бригади виконував завдання в районі проведення ООС. Командир підрозділу, в якому проходив службу Андрій, а також співслужбовці характеризують його, як виконавчого, відповідального, грамотного та дисциплінованого військовослужбовця, який був прикладом для своїх побратимів, не мав шкідливих звичок, всі поставлені завдання виконував вчасно та якісно, жодних зауважень під час служби до нього не було, в колективі користувався авторитетом та повагою”, – йдеться у заяві командування 80-ї одшбр.

Нагадаємо, 2 травня, на Великдень, в селі Глещава на Тернопільщині 24-річний ексвійськовослужбовець Андрій Пекельний, захищаючи себе і матір від нападників, які намагалися потрапити до в будинок, смертельно поранив одного з них – мешканця сусіднього села Володимира Воробця.
Пекельному оголосили підозру за ст.118 Кримінального кодексу України (умисне вбивство при перевищенні меж необхідної оборони або у разі перевищення заходів, необхідних для затримання злочинця). Зараз він перебуває під цілодобовим домашнім арештом. Розслідування справи передали в головне слідче управління Нацполіції до Києва.

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявив, що слідчі звернуться до суду з клопотанням про зміну запобіжного заходу Пекельному з цілодобового домашнього арешту на особисте зобов’язання.

Читайте також:
Після “спекотного” протесту на Банковій поліція затримала ветерана Влада Сорда. Його намагалися відбити, та марно. ВІДЕО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна