Від Ісландії до Азербайджану: в США розглядають сім країн для зустрічі Байдена і Путіна, – ЗМІ

 

Запланована зустріч американського і російського лідерів може відбутися в одній із держав Західної або Центральної Європи.

Про це інформує видання Politico із посиланням на колишніх високопоставлених чиновників адміністрації США.

“Наразі деякі європейські уряди запропонували свої столиці як потенційні локації для проведення (саміту, – “Н”). До цього переліку входить трійка країн, які зазвичай приймають такі зустрічі: Швейцарія, Фінляндія й Австрія“,- йдеться в публікації.

Вони вважаються в широкому сенсі “нейтральними”, адже жодна з них не входить до альянсу НАТО, в якому Володимир Путін вбачає загрозу для Росії та її сфер впливу.

Водночас колишні американські чиновники та аналітики заявляють, що не слід виключати й інші столиці. Серед них – Рейк’явік (Ісландія), Прага (Чехія), Любляна (Словенія) та навіть Баку (Азербайджан).

Найменш вірогідним варіантом вважається Гельсінкі (Фінляндія), зважаючи на зустріч у 2018 році колишнього президента США Дональда Трампа з президентом РФ Володимиром Путіним.

Тоді американський лідер публічно намагався догодити кремлівському лідеру й підтримав його заперечення, що Росія начебто не втручалася у вибори в США. Ця заява викликала широкий резонанс, і наступного дня Трамп був вимушений виправдовуватися перед пресою.

“Якщо мета адміністрації Байдена полягає в тому, щоби переконатись, наче Росія розуміє фундаментальне несхвалення її поведінки з боку США, то організатори думатимуть над тим, як у контексті історії розглядатиметься кожний аспект, включно місцем проведення”, – прокоментувала процес вибору колишня співробітниця Ради нацбезпеки Білого дому Джулія Фрілендер.

Організація саміту такого рівня надає популярності, й обрана країна стає центром міжнародної уваги щонайменше на 24 години, пояснюється в публікації.

Читайте також:
У російському МЗС визнали, що пропонували умови примирення адміністрації Байдена

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна