На Львівщині СБУ затримала чоловіка за продаж комуністичного прапора

 

Співробітники СБУ спільно з поліцейськими затримали мешканця Золочівського району Львівської області, що намагався продати червоний прапор із зображенням Леніна та символіки СРСР.

Про це інформує Zaxid.net.

Чоловіка викрили під час збуту забороненої символіки. В СБУ вважають, що комуністичний прапор міг бути використаний для провокацій на Львівщині під час заходів 8 та 9 травня.

Порушник розмістив оголошення про продаж комуністичного прапора через Інтернет. Його затримали в середу, 5 травня, коли він зустрівся з покупцем і передавав йому стяг, повідомила речниця СБУ Львівщини Роксолана Яворська.

Такі дії чоловіка кваліфікували як кримінальне правопорушення.

Наразі йому готують підозру за ч.1 ст. 436-1 (виготовлення, поширення комуністичної, нацистської символіки та пропаганда комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів) ККУ.

Чоловікові загрожує обмеження волі або позбавлення волі на строк до п’яти років з конфіскацією майна.

Нагадаємо, нещодавно у Львові стендапер Владислав Болотніков отримав вирок суду за футболку з комуністичною символікою.

Читайте також:
У Раді депутати від “ОПЗЖ” влаштували акцію “Безсмертний полк”. ВІДЕО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна