США – наш союзник №1, із Блінкеном досягнули важливих домовленостей, – Кулеба

 

Україна і США досягли важливих домовленостей у галузі безпеки.

Про це заявив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба 6 травня після переговорів із держсекретарем Сполучених Штатів Ентоні Блінкеном.

“Дуже конструктивна зустріч була у мене з Тоні Блінкеном. Дуже відверта – і це найважливіше – довірлива розмова була у Тоні Блінкена з президентом України. Дуже добра розмова у нього відбулася з прем’єр-міністром України. Ми дійсно домовилися про декілька речей, важливих для української безпеки, важливих для українських реформ, і ми будемо працювати над їхнім виконанням в інтересах України і Сполучених Штатів, і взагалі євроатлантичного простору як такого”, – сказав Кулеба у відеозверненні.

Дмитро Кулеба зауважив, що сьогодні відверто сказав Блінкену, що США є союзником номер один для України у питаннях безпеки і оборони.

“Це правда, і ми будемо надалі з ними працювати над тим, щоб звільнити наші території, щоб принести мир на нашу землю”, – наголосив Кулеба.

“Ми переможемо, ми над цим щодня працюємо. Головне – не вестися на жодні конспірології і не боятися своїми руками вирішувати свою долю. Ніхто нас ніколи не зрадить, поки ми самі себе не зрадимо. Ніхто не зможе підважити Україну, поки ми самі не опустимо руки і не втратимо віру в себе. Давайте цим керуватися, давайте бути сильними, а не постійно бідкатися і плакати про те, які ми нещасні і як скрізь усі проти нас”, – зазначив глава МЗС.

“Усе у наших силах, а коли поруч є такі друзі як Сполучені Штати, то справа стає ще легшою”, – додав він.

Нагадаємо, 5 травня державний секретар США Ентоні Блінкен прилетів до України. 6 травня відбулися його зустрічі з президентом України Володимиром Зеленським, прем’єр-міністром Денисом Шмигалем й міністром закордонних справ Дмитром Кулебою. Також глава Держдепу зустрівся в парламенті з головою Верховної Ради та керівниками фракцій, зокрема Петром Порошенком, а також із предстоятелем ПЦУ Епіфанієм. Крім того, відбулася онлайн-зустріч Блінкена з представниками громадянського суспільства в Україні.
Керівник ОП Андрій Єрмак заявив, що США підтвердили підтримку України в отриманні Плану дій щодо членства в НАТО.

Читайте також:
Держсекретар США Блінкен поклав квіти до Стіни пам’яті полеглих за Україну

Зеленський після зустрічі з Блінкеном анонсував “імовірну двосторонню серйозну угоду” зі США

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна