Посадовця оборонного концерну викрили на розкраданні оптичних прицілів

 

Військова контррозвідка Служби безпеки України викрила на корупції колишнього заступника гендиректора одного з державних концернів оборонної сфери.

Про це в середу, 5 травня, інформує пресцентр СБУ.

Посадовця підозрюють у привласненні комплектуючих до стрілецької зброї, задокументовано збитки держави на суму понад 500 тисяч гривень.

“За попередніми даними слідства, високопосадовець налагодив механізм привласнення оптичних прицілів для збуту їх третім особам. Для реалізації оборудки комплектуючі, що отримували зі складу озброєння ЗСУ, учасники схеми оформлювали нібито для проведення ремонтних робіт. Проте, фактично, ремонтні роботи елементів зброї не проводились, а комплектуючі привласнював організатор схеми”, – повідомили в пресслужбі.

Колишньому високопосадовцю повідомили про підозру за ст. 191 Кримінального кодексу України “Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем”.

Імені підозрюваного правоохоронці не називають.

Читайте також:
Російського репера Морґенштерна включили до списку осіб, що створюють загрозу нацбезпеці України

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна