Катастрофа Ан-26: трьох нових підозрюваних відправили під нічний домашній арешт

 

Трьом новим підозрюваним у справі про катастрофу Ан-26 у Харківській області обрали запобіжні заходи вигляді нічного домашнього арешту.

Про це в середу, 5 травня, повідомили в пресслужбі Державного бюро розслідувань в коментарі “Укрінформу”.

“Рішення прийняв у понеділок, 3 травня, Печерський суд Києва. Колишньому начальнику Харківського національного університету Повітряних сил ім. Кожедуба, заступнику командира військової частини А4104, де сталася катастрофа, та заступнику командира вказаної військової частини з льотної підготовки обрано запобіжні заходи вигляді нічного домашнього арешту строком на 60 діб“, – повідомили у пресслужбі.

Підозру (за ст. 416 та ч. 3 ст. 425 Кримінального кодексу України – порушення правил підготовки та проведення польотів та недбале ставлення до військової служби) вказаним офіцерам оголосили 30 квітня, всього у цій справі проходять 6 підозрюваних.

Читайте також:
Підозри за катастрофу Ан-26: генерал Кривонос підтримав командувача ПС Дроздова

“Вішають ярлики”: командувач ПС прокоментував підозру у справі про авіакатастрофу під Чугуєвом

Як інформувала “Новинарня“, ввечері 25 вересня 2020 року, близько 20:45, при виконанні планового навчального польоту  біля міста Чугуїв під час заходу на посадку сталася катастрофа літака Ан-26Ш зі складу навчальної авіаційної бригади Харківського національного університету Повітряних сил ім. Кожедуба. На борту перебували сім членів екіпажу, включно з офіцерами, та 20 курсантів ХНУПС.

Літак розбився поруч з автодорогою та загорівся, 26 людей загинули.

При цьому двоє курсантів встигли вибратися з палаючого літака. Одного з них – В’ячеслава Золочевського – у стані середньої тяжкості доправили у Військово-медичний клінічний центр Північного регіону (Харків). Загрози його життю немає, він одужує.

Другого курсанта, який отримав опіки близько 90% поверхні тіла, намагалися врятувати медики опікового центру Харківської міської клінічної лікарні швидкої та невідкладної медичної допомоги. Проте вранці 26 вересня він помер.

Державну комісію з розслідування причин катастрофи очолив віцепрем’єр-міністр Олег Уруський, заступник голови – міністр оборони Андрій Таран.

За фактом падіння літака ДБР розпочало кримінальне провадження про порушення правил польотів і підготовки до них, що спричинило катастрофу й тяжкі наслідки (ст. 416 КК України).

18 грудня 2020 року Державне бюро розслідувань вручило підозри у справі про катастрофу Ан-26. Командувачу Повітряних сил ЗСУ Дроздову оголосили підозру у службовому недбальстві. Колишньому командиру військової частини А-4104 полковнику В’ячеславу Глазунову та керівнику польотів військової частини підполковнику Олександру Жуку – у порушенні правил польотів.

Читайте також:
Укроборонпром і НАБУ спільно протидіятимуть корупції в оборонній сфері

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна