До Дня Незалежності більшість українців, що потребують щеплення від COVID-19, мають бути вакциновані, – Зеленський

 

Президент України Володимир Зеленський заявив про необхідність збільшення темпів вакцинації від коронавірусної інфекції COVID-19, щоб до Дня Незалежності, 24 серпня, щеплення отримали більшість українців, які його потребують.

Як повідомила в середу, 5 травня, пресслужба голови держави, Зеленський сказав про це під час селекторної наради щодо ситуації з COVID-19.

“До Дня Незалежності більшість українців, які потребують щеплення від COVID-19, мають отримати вакцину. Темпи вакцинації необхідно збільшувати. Крім того, потрібно проводити роз’яснювальну роботу серед людей щодо важливості вакцинації. Адже це – єдиний і найбільш ефективний шлях у боротьбі з пандемією”, – сказав Зеленський.

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що наразі є можливість за добу щеплювати 80-100 тисяч українців.

Міністр охорони здоров’я Максим Степанов доповів щодо очікуваних термінів постачання вакцин у травні. Він зазначив, що система охорони здоров’я України дає змогу щеплювати й 400-500 тисяч осіб на добу у разі наявності вакцини. Темпи вакцинації планується нарощувати.

Віце-прем’єр-міністр – міністр цифрової трансформації Михайло Федоров та міністр охорони здоров’я повідомили, що в Україні триває процес підготовки до впровадження «паспортів вакцинації та імунізації» відповідно до європейських стандартів.

Читайте також:
В Україну доставили ще 500 тис. доз вакцини CoronaVac

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна