Американська розвідка вважає Росію загрозою існуванню США

 

Директор розвідувального управління Міністерства оборони США Скотт Берр’єр вважає, що збройні сили Росії є реальною загрозою для США.

Про це він заявив на слуханнях в комітеті з питань збройних сил Сенату США.

“Російські збройні сили представляють собою реальну загрозу самому існуванню Сполучених Штатів”, – заявив Берр’єр.

За його словами, Росія використовує військову міць для збереження свого впливу на сусідні держави, конкуренції з глобальним перевагою США і примусу супротивників, які кидають виклик російським інтересам.

“Москва продовжує інвестувати в свої стратегічні ядерні сили, в нові можливості для посилення свого стратегічного стримування, що ставить під загрозу США, а також в комплекси озброєнь для поліпшення бойових можливостей”, – заявив Берр’єр.

Представник американської розвідки наголосив, що Москва розцінює США і НАТО як головну загрозу безпеці Росії, її геополітичним амбіціям і збереженню правлячого режиму.

За його словами, Москва цілеспрямовано працює з державами-членами НАТО, які найбільш схильні до російського впливу – “не тільки з тими, які історично і культурно близькі до Росії, але і з тими, у яких є проблеми з корупцією, невдоволенням серед населення або економікою”.

Читайте також:
Розвідка США виступила з новою доповіддю: Путін впливав на вибори, використовував Деркача і підтримував Трампа

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна