Ватикан заявив, що готовий бути посередником під час переговорів Путіна і Зеленського

 

Дипломат Ватикану кардинал Леонадрдо Сандрі заявив, що Папа Римський Франциск готовий бути посередником у зустрічі президента України Володимира Зеленського з його російським колегою Володимиром Путіним, але йому нічого не відомо про ці переговори. Папа усіляко підтримує мирні процеси.

Про це повідомляє в середу, 28 квітня, видання la Reppublica.

“Конгрегація (Конгрегація Східних церков – виконує функції дипломатичного відомства Ватикану – Н.) не знає про зустріч президентів України та Росії, але вірить, що посередництво Святого Престолу все-таки може відбутися після роботи мінської групи. Водночас, Сандрі стверджує, що Папа Франциск міг би взяти участь у цьому (зустрічі Зеленського і Путіна – Н.), як він це вже зробив, щоб допомогти примиренню, в інших випадках”, – пише видання.

Сандрі, який часто відвідує Україну, пояснив, що “мінська група, яка працює на посередництво, вже існує.

“Я вважаю, що будь-яка підтримка від Святого Престолу може бути здійснена в рамках цієї роботи”, – сказав він.

При цьому він вважає, що Папа може зробити свій внесок, як це робив в інших ситуаціях.

“Я згадую, наприклад, про зустріч, яку він провів з Аль-Сістані в Іраці, та інші подібні зустрічі”, – додав кардинал.

Він також сказав, що “загалом, коли просять допомоги сприяти миру та примиренню, Святий Престол ніколи не відступає”.

Додамо, що напередодні президент Володимир Зеленський заявив, що Ватикан міг би стати оптимальним місцем для зустрічі з російським президентом Володимиром Путіним.

Нагадаємо, 20 квітня президент України Володимир Зеленський виступив із відеозверненням, у якому заявив, що Україна не боїться Росії, та запропонував Володимиру Путіну зустрітися “в будь-якій точці українського Донбасу”.
22 квітня російський лідер Володимир Путін сказав, що готовий зустрітися з Володимиром Зеленським у Москві, а не на Донбасі та не проти обговорювати проблеми ескалації на Донбасі.

26 квітня Зеленський доручив керівникові свого офісу Андрієві Єрмаку домовлятися із представниками адміністрації президента Російської Федерації про можливу зустріч із президентом Володимиром Путіним.

Читайте також:
У Кремлі заявили, що Путін готовий говорити із Зеленським

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна