Скандальна суддя Царевич повернулася в Печерський райсуд Києва

 

Поновлена Верховним Судом на посаді судді Оксана Царевич повернулася на роботу у Печерський районний суд Києва.

Як передає “Новинарня” в четвер, 29 квітня, відповідна інформація оприлюднена на сайті суду.

Зокрема, вона значиться серед інших суддів Печерського райсуду.

Щоправда, наразі у судді Царевич відсутній власний кабінет, адже в неї закінчилися п’ятирічні повноваження судді, розглядати справи вона поки що не буде, але отримуватиме зарплату.

У березні ВСУ ухвалив рішення щодо скасування указу президента про звільнення Оксани Царевич з посади судді Печерського райсуду Києва і рішення Вищої ради юстиції щодо схвалення її звільнення.

29 вересня 2016 року президент Петро Порошенко – в останній день, коли мав таку можливість – звільнив суддю Печерського районного суду Києва Оксану Царевич за порушення присяги при винесенні рішень проти активістів Євромайдану.
Царевич оскаржила своє звільнення.

У січні 2016 року прокуратура передала до суду обвинувальні акти проти суддів Печерського районного суду Києва Віктора Кицюка та Оксани Царевич, які підозрюються в незаконному позбавлення водійських прав активістів Автомайдану.

Шевченківський районний суд Києва 30 червня 2020 року визнав екссуддю Печерського райсуду Оксану Царевич невинуватою у справі про незаконне позбавлення водійських прав активістів Автомайдану “за недоведеністю складу злочину”.

Читайте також:
Як суддя Кадегроб дозволила прокуратурі “виправитись”. Репортаж з апеляційного суду у справі Стерненка

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна