Зеленський хоче зустрітися з Путіним у Ватикані

 

Президент Володимир Зеленський вважає, що Ватикан міг би стати оптимальним місцем для зустрічі з російським лідером Володимиром Путіним.

Про це глава держави сказав в інтерв’ю італійській газеті La Repubblica, опублікованому у вівторок, 27 квітня.

Ватикан – справді ідеальне місце для діалогу про мир. Святий Престол – це ж глобальний моральний авторитет, який завжди ефективно виконує роль посередника, адже є неупередженим і викликає довіру всіх учасників конфлікту. Саме з цієї причини до Апостольської столиці часто в історії зверталися задля вирішення конфліктів між державами та розбудови мирного майбуття”, – сказав Зеленський.

Він також зазначив, що Папа Римський за своїм покликанням є пророком миру.

“У цьому Ватикан відрізняється від інших світових гравців: він залишається виключно моральною силою і завжди діє незацікавленим чином, не маючи військово-політичних або економічних інтересів”, – додав президент.

На його думку, посередник із таким авторитетом може надати тієї впевненості, якої не вистачає спробам Києва та Москви домовитись.

Водночас, зазначив Зеленський, місце зустрічі має викликати довіру обох сторін.

“Тоді це буде ефективно, і ми дійсно зможемо говорити по суті”, – сказав він.

Нагадаємо, 20 квітня президент України Володимир Зеленський виступив із відеозверненням, у якому заявив, що Україна не боїться Росії, та запропонував Володимиру Путіну зустрітися “в будь-якій точці українського Донбасу”.
22 квітня російський лідер Володимир Путін сказав, що готовий зустрітися з Володимиром Зеленським у Москві, а не на Донбасі та не проти обговорювати проблеми ескалації на Донбасі.

26 квітня Зеленський доручив керівникові свого офісу Андрієві Єрмаку домовлятися із представниками адміністрації президента Російської Федерації про можливу зустріч із президентом Володимиром Путіним.

Читайте також:
У Кремлі заявили, що Путін готовий говорити із Зеленським

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна