СБУ заблокувала роботу обмінника, що конвертував криптовалюту в готівку. ВІДЕО

СБУ табличка

 

Служба безпеки України повідомила, що заблокувала діяльність злочинного угруповання, яке займалося легалізацією та незаконним переведенням коштів, у тому числі через купівлю криптовалют.

Про це у середу, 28 квітня, інформує пресцентр СБУ.

За попередньою інформацією, учасники групи провели фінансові операції на понад 240 млн грн, 65 млн з яких пов’язані з відмиванням коштів.

Організатори створили низку онлайн-ресурсів. Через окремі сайти і телеграм-канали вони дозволяли користувачам конвертувати криптовалюту в готівку в особливо великих розмірах.

У повідомленні СБУ стверджується, що їхніми клієнтами були не лише громадяни України, а й жителі країн колишнього СНД, а також мешканці окупованих районів Донецької та Луганської областей.

У зв’язку з цим спецслужба перевіряє організаторів конвертаційного центру на причетність до фінансування тероризму.

“Конвертація коштів відбувалася у особливо великих розмірах, і з порушенням фактично усіх законних процедур. Тобто без відображення операцій у податковій звітності, ідентифікації клієнтів і сплати обов’язкових платежів до українського держбюджету. Ці транзакції здійснювались через заборонені російські електронні платіжні системи”, – зазначається в повідомленні.

Читайте також:
На Херсонщині затримали колишнього бойовика “МГБ ЛНР”, який влаштувався в сервісний центр МВС України


〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.