Зеленський їде з візитом до Польщі

 

Президент Володимир Зеленський відвідає 3 травня Польщу для зустрічі з польським колегою Анджеєм Дудою та участі в урочистостях з нагоди 230-ї річниці Конституції Польщі.

Про це повідомив голова бюро міжнародної політики президента Польщі Кшиштоф Щерський за результатами зустрічі 26 квітня із заступником керівника офісу президента України Ігорем Жовквою.

Це буде третій візит президента України Зеленського до Польщі – після Варшави 31 серпня – 1 вересня 2019 року та Освенціма 26-27 січня 2020 року.

Щерський також зазначив, що Анджей Дуда здійснить візит у відповідь до України в серпні під час святкування Дня Незалежності України.

Крім іншого, Кшиштоф Щерський та Ігор Жовква обговорили дії російської армії в Чорному морі та на сході України. Керівник бюро міжнародної політики президента РП визнав, що відведення російських військ від кордонів України було лише одним переміщенням: “Зберігається техніка, наступальні спроможності. Ми маємо справу з помірним ступенем виведення військ. Українська сторона розглядає цю ситуацію як паузу в напруженій ситуації”, – сказав Щерський.

Ще однією темою, порушеною в розмові в понеділок, було головування Польщі в ОБСЄ наступного року.  “Ми розглянули різні сценарії збільшення ролі ОБСЄ у стабілізації ситуації на сході України”, – сказав Кшиштоф Щерський, зауваживши, що Україна хоче активізувати роль ОБСЄ.

Четвертою темою переговорів стала підтримка України на форумі НАТО та ЄС. Як сказав Щерський, Польща переконуватиме своїх союзників відкрити та розвивати відносини з Україною, передає PAP.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна