В Україні кожна п’ята дитина не має необхідних щеплень, – ВООЗ

 

В Україні за час пандемії коронавірусу кожна п’ята дитина не отримала повністю необхідних щеплень.

Про це на зустрічі “Український тиждень імунізації-2021: рутинна вакцинація в умовах COVID-19” у вівторок, 27 квітня, сказав голова представництва ВООЗ в Україні Ярно Хабіхт, передає “Укрінформ”.

“У часи пандемії кожна п’ята дитина в Україні залишилася незахищеною та не отримала повного покриття вакцинацією. Ми знаємо, що близько 20% не отримали повний захист”, – сказав Хабіхт.

Ймовірно, з продовженням пандемії ця цифра може значно зрости, адже в таких обставинах змінилися і умови вакцинації, в тому числі проведення рутинної вакцинації. Ярно Хабіхт, попри увагу до вакцинації від COVID-19, закликав звертати увагу на рутинну імунізацію дітей і підлітків.

За даними Центру громадського здоров’я МОЗ, у 2020 році охоплення щепленнями в Україні знаходиться на рівні 80%. Проте для повноцінного захисту потрібно досягти охоплення вакцинацією на рівні 95%.

Читайте також:
В Україні дві дози вакцини від коронавірусу отримали вже дев’ять людей

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна