У Кремлі заявили, що Путін готовий говорити із Зеленським

 

У Кремлі вітають ініціативу президента України Володимира Зеленського про проведення зустрічі з президентом РФ Володимиром Путіним, але підкреслюють, що цей діалог “має зачіпати виключно питання двосторонніх відносин”.

Про це у вівторок, 27 квітня, повідомив прессекретар президента РФ Дмитро Пєсков, якого цитує російський “Интерфакс”.

“Бажання розмовляти завжди можна тільки вітати”, – сказав Пєсков російським журналістам.

За його словами, заступник керівника адміністрації президента Дмитро Козак “знаходиться в постійному контакті з офісом президента України”.

Пєсков зазначив, що “абсолютно чітко було викладено президентом (Росії) його ставлення до ініціативи поговорити, до можливого наповнення такого діалогу”.

“Такий діалог може стосуватися тільки проблематики двосторонніх відносин. Тобто цей діалог не може здійснюватися, виходячи з цілей пошуків врегулювання на південному сході України”.

Нагадаємо, 20 квітня президент України Володимир Зеленський виступив із відеозверненням, у якому заявив, що Україна не боїться Росії, та запропонував Володимиру Путіну зустрітися “в будь-якій точці українського Донбасу”.
22 квітня російський лідер Володимир Путін сказав, що готовий зустрітися з Володимиром Зеленським у Москві, а не на Донбасі та не проти обговорювати проблеми ескалації на Донбасі.

26 квітня Зеленський доручив керівникові свого офісу Андрієві Єрмаку домовлятися із представниками адміністрації президента Російської Федерації про можливу зустріч із президентом Володимиром Путіним.

Читайте також:
Зеленський відкинув пропозицію Путіна вести переговори із ватажками “ЛДНР”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна