Туреччина запроваджує повний локдаун до 17 травня

 

У зв’язку з погіршенням епідеміологічної ситуації в країні з 29 квітня по 17 травня в Туреччині буде діяти повний локдаун.

Про це в понеділок, 26 квітня, повідомив президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган в телезверненні, передає агентство “Анадолу”.

“Ми переходимо до повного закриття з 19.00 у четвер, 29 квітня, до 5.00 понеділка, 17 травня”, – заявив Ердоган.

Він додав, що відповідно до нових епідеміологічних заходів міжміські поїздки будуть можливі тільки при наявності дозволу, а міжміський транспорт буде працювати тільки з 50-процентним завантаженням.

За винятком організацій, які не підпадають під дію відповідної директиви Міністерства внутрішніх справ, всі суб’єкти господарювання припиняють свою діяльність.

За словами президента, у всіх школах будуть припинені очні заняття, також відкладаються всі іспити.

Крім того, торгові мережі будуть закриті по неділях, а в інші дні вони будуть працювати тільки в певні години.

Ердоган закликав населення суворо дотримуватися правил з тим, щоб в найкоротші терміни ситуацію вдалося взяти під контроль.

“Ми повинні швидко скоротити кількість випадків зараження до менш ніж 5 тис. Інакше ми зіткнемося з наслідками у всіх сферах, від туризму до торгівлі і освіти”, – попередив він.

Читайте також:
Туреччина більше не впускатиме туристів без тесту на коронавірус

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна