США готують візит Держсекретаря Блінкена в Україну, – CNN

 

Адміністрація президента США Джо Байдена готується відправити держсекретаря Ентоні Блінкена в Україну у травні.

Про це в понеділок, 26 квітня, повідомив телеканал CNN із посиланням на джерело в українському уряді.

“Той факт, що адміністрація Байдена направить свого найбільш високопоставленого дипломата в Україну за кілька тижнів до потенційного саміту (між Байденом і президентом Росії Володимиром Путіним — Н.), дає чіткий сигнал про те, що Вашингтон підтримує східноєвропейську націю та цінує її як союзника”, — повідомляє телеканал.

Українські чиновники також сподіваються, що Байден перед можливою зустріччю з Путіним знайде час для зустрічі з президентом України Володимиром Зеленським. Джерело вважає, що візит Блінкена стане ще однією нагодою обговорити потенційну зустріч американського та українського лідерів, поки Байден перебуватиме в Європі цього літа.

Зазначимо, у червні Байден планує вирушити до Великої Британії на саміт G7, а потім до Брюсселя на саміт НАТО. Це буде його перша закордонна поїздка на посаді президента США.

Як інформувала “Новинарня“, Блінкен та Столтенберг обговорили агресивне скупчення російських військ біля України.

Читайте також:
Блінкен попередив РФ про “ціну й наслідки” в разі подальшого вторгнення в Україну

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна